3 electrocasnice care mi-au salvat casnicia

publicat de catre Ioana Serea pe 15 Martie 2022

3 electrocasnice care mi-au salvat casnicia

Stiu ca poate suna asa dramatic, a stire din aia de prime time, de prima pagina a tabloidelor, dar stai sa vezi despre ce este vorba, si cum o sa ajungi sa-mi dai dreptate!😉

Mecanismul este simplu: daca nu le-as fi avut, as fi fost vesnic fara timp, ocupata si fustrata. Cu o astfel de stare, m-as fi descarcat pe cineva, si cine este cel mai la indemana decat sotul.
Poate ca-n prima faza s-ar fi amuzat de oful meu, in a doua faza m-ar fi luat un pic in serios, iar in a treia faza am fi ajuns la discutii. Iar discutii azi, discutii maine, ne-am fi saturat de ele si asa am fi ajuns…fiecare cu treaba lui!!

Asa ca nu mai bine investesti o suma de bani (si nu ma intelege gresit, nu exorbitanta!!…nici cat un yacht, dar nici cat o paine… Dar cu putin efort sigur se poate!), si tai problema de la radacina?!😉

Eu asa am facut, ma simt super bine si tare mandra sunt! Impartasesc si cu tine, ca stiu ce inseamna viata de mama, lipsa de timp, oboseala si frustrarile acumate!

Hai sa las suspansul de-o parte si sa-ti zic despre ce este vorba!

 

Gatesc…mult…asta nu e vreun secret… Dar ti-ai pus vreodata intrebarea cate vase ajung sa murdaresc atunci camd gatesc? Plus vasele in care mancam noi, 4 membrii ai familiei…3 mese cu 2 gustari, asta inseamna cel putin 20 de farfurii zilnic, 20 tacamuri, poate chiar si 20 de pahare. Nu mai pun la socoteala vreun polonic cu care iau mancarea din oala, sau oala in sine… Nu-mi dau seama cat iti ia sa speli o farfurie ca timp, dar spalatul acestor vase suna ca un job de sine satatator :))

Ahhh, si nu-ti mai zic cum sta treaba cand filmez vreo reteta, si pun fiecare ingredient intr-un castronas separat, si folosesc cate un tocator si un cutit pentru fiecare leguma taiata, plus pozele de la final…Ce sa mai, dezastru la final, nu alta!! Chiar si sotul imi zicea ca avem un talent aparte de a murdari vase :))

Inainte de copii, cand eram doar eu cu sotul meu, si lucram in corporatie, plecam dimineata la 7, si mai ajungeam seara la…nici nu mai stiu exact, ca luam cina in oras, si practic veneam acasa sa dormim. Mai erau seri de ne uitam la un film, si murdaream 2 pahare in care serveam o bautura, si eventual 2 castronase pentru rontanele. Dar atat!! In rest, liniste si pace la noi in bucatarie! :))

Cred ca ti-ai dat deja seama despre ce ajutor vorbesc: masina de spalat vase!! Mda, ea este…unul dintre cele mai mari ajutoare in bucatarie!!

Tin minte si acum, cand ne-am luat apartamentul si l-am mobilat, un coleg de-al meu, care era Category Manager pe aceasta categorie de produse, masini de spalat vase (ca paranteza, multinationala de care aminteam este emag.ro, de acolo am intrat in concediu de maternitate 😉 ), incerca sa ma convinga ca pot sa-mi iau orice in casa, dar nimic nu e mai valoros ca o masina de spalat vase!! Radeam atunci ca vrea sa-i fac vanzare pe categorie…dar acum am ajuns sa-i dau dreptate!!

Ziceam eu ca ma relaxeaza spalatul vaselor, ca sunt eu cu mine si cu gandurile mele, dand cu buretele pe o farfurie… Poate ma relaxa atunci, la 2 pahare si 2 castronase, dar acum, cu 2 copii pe langa mine, care permanent vor ceva, si o bucatarie plina de vase murdare, numai relaxant nu e!! Nu mai zic de durerile de spate cand stai in picioare…le stii si tu..alea de la stat in toate pozitiile sa alaptezi, sau de la carat copilul in marsupiu..pana ii ramane mic :))

Asadar, indiferent de cat de spatioasa sau nu este bucataria ta, iti recomand cu incredere sa faci loc pentru o masina de spalat vase! Merita! Imi vei multumi, promit!

 

Continuad cu lipsa de timp a oricarei mame, vine si partea aceea de curatenie… Pe acelasi fir epic, inainte de copii, stateam acasa o ora pe zi (treji vorbesc), ca in rest eram la birou sau in oras.. Cand sa se si faca murdar in casa?! :)) Si nu mai zic ca o data pe saptamana venea cineva sa ne ajute la curatenie… Deci si in acest caz nu prea aveam mari tangente cu acest subiect. :))

Dar uite-te cum se schimba lucrurile cand ai copii! Imediat ce vine bebe, tii casa cel putin tipla, sa nu se imbolnaveasca de crocobaurii din aceasta lume in care a venit. Mai tarziu, cand incepe sa merga de-a busilea, ce sa mai zic, te cam exaspereaza partea asta de curatenie!! 

Noi ne-am luat aspirator vertical, din acela fara fir, pe principiul ca il lasi intr-un colt al casei, si ti-e foarte comod si la indemana sa pui mana pe el si sa-l plimbi repede prin toata casa. Dar da, si in acest caz, ai inteles bine: TU pui mana pe el, si TU il plimbi in toata casa, deci cu alte cuvinte, alt timp necesar, alta distractie cum se zice! :))

Noroc cu tehnologia, care e de partea noastra, si care vine catre noi cu tot felul de produse, reale ajutoare in casa!! Si aici vorbesc de robotul aspirator! Doamne, e bujuterie la casa omului!! 

Noi am avut in test, imprumutat un astfel de robot, sa vedem exact despre ce este vorba, si mai ca nu voiam sa-l mai dam inapoi!! :)) Si era unul care nu avea si functie de spalare, ci doar de aspirare..si tot ne-am indragostit iremediabil!!

Este perfect, de-a dreptul perfect! Ai aplicatie pe telefon, ii dai drumul de la distanta, si el face toata treaba!

Noi ii dam drumul zilnic, si chiar si in aceste conditii tot ajunge sa colecteze praf, scame, fire de par… Ai zice ca daca a facut curat ieri, azi nu mai are ce aspira…Gresit! Gaseste mereu ceva de curatat!

Si-uite asa stau eu linistita ca am casa curata, si aproape nu misc un deget!:))

 

Ca am terminat cu ofuri legate de casa, hai sa trec la ofuri lagate de persoana mea, femeie fiind. Cu siguranta nu mi se intampla doar mine, stiu asta pentru ca toate mamicile cu care am discutat mi-au confirmat acelasi lucru! Inainte de a deveni mame, aveam destul de multa grija de noi. Mergeam regulat sa salonul de infrumusetare sa avem o manichiura frumoasa, un par ingrijit, iar sedintele de cosmetica erau bine puse in calendar si stabilite cu mult timp inainte! Dupa ce am imbracat rolul de mama, am cam pierdut pe drum aceste obiceiuri, de a avea gjira de noi, si ajungem sa ne lasam pe ultimul plan, dupa copii, casa, sot si tot ce mai este in viata noastra. Unghiile sunt doar taiate, parul este prins in coc, si spalat o data pe saptamana, iar picioarele noastre stau mai mult in pantaloni, chiar si vara, pentru ca sedintele de cosmetica…au devenit deja o amintire. Frustrant, nu? De la a fi ingrijita permanent, la a…”supravietui”, e drum lung…si frustrant!! 

Si aici exista totusi o solutie, la partea cu cosmetica si epilarea: epilarea definitiva, sau epilarea cu laser/epilarea cu IPL. Este destul de costisitoare facuta intr-un salon de infrumusetare, asta cu siguranta! Iar prioritatile o data cu venirea bebelui se schimba radical! Nici timp nu mai ai sa te duci sa faci sedintele respective, dar nici nu mai esti dispusa sa aloci sume de bani asa mari in acest sens.

Solutia: aparat de epilat definitiv la tine acasa!! Avantajul este ca il ai mereu la indemana, nu e nevoie de programari si deplasari la salon, si il poti folosi nelimitat! Costul per sedinta ajunge destul de mic, tinand cont ca practic nu ai numar limitat de sedinte. Si daca ti se pare scump, astepta Black Friday! Atunci cu siguranta il gasesti la pret accesibil, si nu e ca si cum te grabesti in vreun fel sa-l iei azi!!

Pe mine personal m-a ajutat teribil de mult acest gadget! Il recomand 100% cu incredere si tarie!!

 

Acestea fiind spuse, sper sa te fi ajutat cu experienta mea, si informatiile sa-ti fie de folos!

Cu drag,
Ioana