Cand PRO TV Romania scrie despre mine...

publicat de catre Ioana Serea pe 18 August 2022

Cand PRO TV Romania scrie despre mine…

Atunci cand PRO TV Romania scri despre mine, pot doar sa ma bucur si sa ma mandesc cu asta!

In video de mai jos afli cum am lasat pozitia de Category Manager de la Emag si Fashion Days ca sa devin antreprenor.

Gasesti aici intreg articolul pe site-ul PRO TV Romania!

Sper ca povestea mea sa te inspire si pe tine, sa te motiveze, sa te abitioneze!

Sa-ti fie de folos!

Cu drag,

Ioana

PS: Iti las mai jos si articolul intreg, in eventualitatea in care doresti forma scrisa!”De la multinationala…la cratita!  
Asa ar zice unii despre Ioana Serea, mama de Carina si Cezar, care a renuntat la postul de Category Manager de la Emag si FashionDays, ca sa devina antreprenor. Ideea ei a fost simpla: vrea sa arate tuturor personelor, in pecial proaspetelor mamici, aflate la diversificare cu bebelusul lor, ca poti gati usor si rapid, gustos dar si sanatos, chiar daca nu ai abilitati, experienta sau inclinatie. 

A stiut de la bun inceput ca vrea sa faca un job full time din asta, iar experienta din corporatie a  ajutat-o in acest sens: si-a facut un blog , un Canal de YouTube  , si este prezenta pe retele de  socializare precum Instagram , Facebook  si TikTok

Crede in mancare sanatoasa, fara E-uri si conservanti, si sustine sustenabilitatea si producatorii locali. 

Are in portofoliu peste 50 de branduri cu care lucreaza, de la ingrediente pentru gatit, pana la cele legate de casa, de copii, de bucatarie, de viata de mama. 

Si-ar dori ca branduri romanesti, precum Origini, sa ajunga la urechile si pe mesele tuturor oamenilor. 

De-a lungul celor 2 ani de cand a pornit totul, a acceptat si provocari, sa faca retete cu produse vegane,  precum cele de la Fonte Narturis, ingredinte care au scos-o din zona de confort, dar de care s-a indragostit si le recomanda 100%! 

Ce mai face ea diferit fata de alti food bloggers, content creators sau influencers? Faciliteaza comunitatii tot felul de beneficia, in special coduri de discount pentru comenzi, obtinute de la colaboratorii ei. 

Totodata, vine catre comunitate cu produse oferite cadou de catre branduri, ca astfel sa poata cat mai multa lumea sa vada, sa testeze, sa se convinga de ceea ce ea prezinta. 

Si mai interesent, testeaza retete care-i fac cu ochiul de la alti food bloggers, si povesteste cominutatii despre ele, daca au nota de trecere sau nu! 

Un boost in toata activitatea ei a fost momentul cand a inceput sa imparatseasca si aspect din viata ei, pe langa retete. Spune detaliat in articole pe blog sau vloguri pe canalul de YouTube lucruri cu care s-a confruntat, ce solutie a gasit si cum a resuit sa le gestioneze, si ce recomanda mai departe. 

Are chiar si un magazin virtual, cu produse deosebite, in special din rasina, produse unicat pe care nu le gasesti decat la ea, cel putin in Romania! 

Unde se intampla magia? La ea in bucatarie! Acela este locul unde concepe retete, le testeaza, filmeaza,   pozeaza, iar ulterior tot acolo are loc partea de editare foto video, si urcare pe blog si retelele de socializare. 

A inceput doar cu recuzita pe care o avea in bucatarie, iar ulterior a diversificat-o considerabil cu ajutorul  partenerilor, precum Chilipirul Zilei, de unde si-a luat atat accesorii de bucatarie, dar si accesorii de casa. 

Este one man show, sau are ajutor?! Da si nu! Ajutorul vine din partea mamei ei care, pe langa faptul ca o ajuta stand cu copiii, cat ea are treaba, o si inspira foarte mult, si-i da retetele din familie, sa le impartaseasca cu comunitatea creata. 

Un alt ajutor de baza este sotul, care pe langa suportul moral, o ajuta pe partea tehnica, acesta lucrand in domeniu. 

In restul, totul de la A la Z este facut de ea! 

Uitandu-se in urma, la primul video, unde nu a stiut nici cum sa tina camera bine, si n-a facut poze preparatului final, vede evolutia, si este mandra de ea. 

Avea bazele marketingului puse in Facultate, la Masterul de Marketing si Comunicare in Afaceri, peste care a cladit, invatand singura sa editeze foto si video, si sa vada cum functioneaza fiecare platforma de socializare. Deci, este cam one man show! 

Ce-i place cel mai mult din ceea ce face este ca ajuta mamici, mai ales intr-un moment de stres, cu diversificarea bebelusilor, ca isi face singura programul (desi antreprenoriatul vine cu o conectare 24/7, fara de un job obisnuit luni-vineri, 9-17:00), alege cu ce branduri sa lucreze, si mai mult, cu ce personae sa se asocieze…nu mai este nimci impus de un sef, iar ea doar executa! 

S-ar mai intorcea in corporatie, in multinationala?! Ea zice ca nu, cel putin pentru moment, cat copii sunt mici si au nevoie mai mult ca oricand de ea!  

La cum am perceput-o pe Ioana, noi zicem ca acest business i se potriveste manusa, si o incurajam sa ramana alaturi de comunitatea creataa, si sa o inspire zi de zi!