Cum sa te organizezi cand pleci in vacanta...cu masina

publicat de catre Ioana Serea pe 31 Mai 2022

Cum sa te organizezi cand pleci in vacanta…cu masina

Am intrat oficial in perioada concediilor de vara (cea mai asteptata daca ma intrebi pe mine, care iubesc soarele si caldura!!), si gandul ne este numai la “Unde mergem in concediu?”, “Ce facem in weekend?”..

Simplificand, avem 2 optiuni, din punctul meu de vedere: fie mergem la munte, fie mergem la mare!!

Simplificand si mai mult, fie mergem cu masina, fie cu avionul!!

Acum, eu as vrea sa ma focusez pe mersul in concediu cu masina, pentru ca este usor diferit de mersul in concediu cu avionul, si necesita organizare diferita, si implicit bagaj diferit!

Ca o familie cu 2 copii, cand punem problema mersului in concediu cu masina, inainte de orice, ne asiguram ca cei mici au  scaune de masina, potrivite varstei lor, ca sa fie 100% in siguranta!

In functie de modelul masinii, portbagajul poate fi mai mult sau mai putin generos, dar cu siguranta este mai permisiv fata de un bagaj de cala al avionului, care te cam restrictioneaza 🙁

Pe langa haine, incaltaminte, produse de ingrijire, partea buna la mersul in concediu cu masina este ca le poti lua celor mici jucarii de exterior. Noi de exemplu plecam cu o trotineta pentru Carina, care are 4 ani (despre acestea vorbesc), si o tricicleta pentru Cezar (uite cateva modele aici). Astfel, cand iesim la plimbare, fiecare dintre ei este motorizat, in functie de varsta! 😉

Experienta cu iesirele cu copiii, fie ca vorbim de cateva ore, un weekend, sau un concediu cum se cuvine, ne-a aratat (de fiecare data), ca acestia se plictisesc…si se plictisesc destul de repede… Tocmai din acest motiv, am invatat sa avem la noi, ca sa “scotem iepuri din palarie”, tot felul de jocuri si jucarii.

Avem unele potrivite pentru mersul cu masina, cum ar fi table de scris, pentru Carina, si jucarii zornaitoare pentru Cezar. Cateva bucati din fiecare, ca se plictisesc relativ repede :))

Apoi, mai este acea parte de care noi parintii de bucuram despus de mult, inainte de a avea copii, mersul la restaurant, care acum, cu copiii dupa noi, a devenit..o usoara provocare: copiii nu au rabdare sa stea pe scaun si sa astepte sa vina mancarea. Vor sa ia lucruri de pe masa, sa se joace cu cutitul…orice numai linistiti nu stau. Am si aici solutie: ia cu tine puzzeluri, dar si mai interesant (bine, in functie de varsta copilului), ia planse de colorat reutilizabile si carioci lavabile. Eu de cand am descoperit aceste produse minunate la Micostore, sunt cel mai fericit parinte! :)) (in poza de mai jos vezi produsele de care iti vorbesc, acestea sunt: Caiet desen reutilizabil – Travel set cu toartaCarioci Lavabile Carioca Baby 2ani+ Set 6 culoriCarte de colorat cu fise desen si carioci lavabile, reutilizabila, 12 pagini, Pisicile din Oras )

Ce mai fac eu si functioneaza, este sa pregatesc copiii inainte sa mergem undeva: le explic efectiv pas cu pas, etapa cu etapa, ce facem, cum procedam, de ce alegem sa facem asa si nu altfel, si ei stiu astfel la ce sa se astepte, nu mai sunt pusi in fata faptului implinit sa nu stie sa reactioneze.

Sunt cateva produse de la Micostore, si anume 100 de Activitati pentru calatorii de jucat in masinaBinoclu de jucarie pentru copii si Caleidoscop pentru copii, pe care ti le recomand 100%. Cei mici sunt fascinati de ele, si abia asteapta sa merag in noua aventura pe care le-o pregatesti! (le vezi in poza de mai jos)

Reusesti astfel, cu cateva produse pe care le iei cu tine, sa ai o iesire sau un concediu linistit de care sa te bucuri cu adevarat! 😉

Daca iti sunt de folos informatiile de aici, stai aproape ca urmeaza si partea 2, “Cum sa te organizezi cand pleci in vacanta…cu avionul”

Cu drag,

Ioana