Cum sa te organizezi cand pleci in vacanta...cu avionul

publicat de catre Ioana Serea pe 28 iunie 2022

Cum sa te organizezi cand pleci in vacanta…cu avionul

Ti-am vorbit recent intr-un articol (vezi articolul aici), despre cum sa te organizezi cand pleci in vacanta cu masina, ce sa iei, la ce sa renunti, ce-ti este mai util, si ce mai putin util.

Dar cum suntem deja in mijlocul sezonului estival, gandul ne zboara la vacante in stratiniatate, si noi o data cu el…

Ei bine, mersul cu avionul in vacanta clar nu este precum mersul cu masina…

Ai un bagaj de cala, de un anumit numar de kilograme permise, si un bagaj de mana, si acela restrictionat la o anumita greutate, dar si la o anumita dimensiune…

Tu tot 1-2 copii ai, cu aceleasi nevoi, necesitati, dorinte si toate cele…intelegi tu..

Ei?!..Ce faci in acest caz?! 

Mai iei cu tine toata casa?!…si eventual si o sacosica mica (pe care o puneai jos la picioare in masina), cu ce ai uitat si ti-ai amintit pe ultima suta de metrii… :))

Hai sa-ti zic cum fac eu, cu 2 copii, si tot atat necesitati ca si tine!

Daca atunci cand pleci in vacanta cu masina, focusul este pe scaunele auto ale copiilor, acum, aceasta noua ipostaza, focusul se muta pe carucioarele de copii, cu care ai voi in avion, cel putin pentru copii pana in 2 ani de zile, care au dreptul la asa ceva, dar nu au voie cu bagaj de mana…logic as putea spune!

Bun!!…Pana aici toate bune si frumoase!

Acum, sa trecem la bagajul de mana.. Ce iei in el, cu tine in avion, in vacanta, cand pleci cu copii?!

Eu iti recomand cu incredere plansele de colorat reutilizabile si cariocile lavabile, care ii vor tine ocupati pe micutii tai, chiar in liniste! Le pui frumos pe masuta scaunului din avion, si le dai de lucru!

Daca ai bebelusi mici pe care inca ii tii in brate, ti-as recomanda ceva carti educative pe care sa te uiti impreuna cu micutul, cititi, ii povesteti despre ce este vorba in carte, ii arati pozele. II poti lua si jucarii  potrivite pentru varsta lui, dar atentie, sa nu fie (foarte) zgomotoase…esti totusi in avion, cu multa lume, si poti deranja.

Acestea sunt ca sa tina copilul ocupat, la scutece si servetele umede te pricepi tu mai bine, plus eventual un schimb de haine, sa ai la indemana in caz de accident.

Sa trecem la valiza de cala…unde ai vrea sa intre toata casa, sa ai la tine, in caz ca ai nevoie :)) Greu spre imposibil, asa ca rezuma-te la strictul necesar!

Pe langa traditionalele haine de schimb, papuci, prosop, palarii si creme de plaja, iti recomand sa le iei celor mici jucarii pentru plaja si nisip. Te poti orienta catre un set format din galetusa cu grebla, sita, cana, lopata si forma de nisippistol cu apaminge gonflabilafreesbe. Nelipsite as zice ca sunt aripioarele de inot si colacul. As zice ca are loc in bagaj si un zmeu. Toate sunt putin voluminoase, usoare, si le poti strecura cu cusurinta in valiza.

Eu rezolv totul repede cu o comanda online pe Micostore. Nu stau la telefon in call center sa enumar toate produsele ce le doresc, achit cu cardul si nu e nevoie sa merg la bancomat sa scot bani sa am pregatiti, si este livrat direct la usa, in 24-48 ore!

Tu cum te roganizezi cand mergi in concediu?

Sper sa-ti fie utile sfaturile mele!

Cu drag,

Ioana