Diversificarea si dezvoltarea pe varste

publicat de catre Ioana Serea pe 3 Aprilie 2022

Diversificarea si dezvoltarea pe varste

V-ati intrebat vreodata daca exista o legatura intre dezvoltarea bebelusului, asa…la modul general, cu fiecare achizitie noua, precum mersul de-a busilea sau apucatul cu mana, si diversificarea?!.. Ei bine, exista!!

Stiati ca sunt practic  3 etape in diversificarea bebelusului – 6-7  luni, 7-10 luni, 10-12 luni – in care noi parintii ne implicam, dupa care, la varsta de 1 an, acestia ar trebui sa gestioneze singuri relatia cu mancarea?!

Exista o regresie a copiilor in momentul in care vine un nou membru in familie, si este important sa stim cum gestionam toata situatia!

Totodata, exista si sunt reale cele 2 extreme, cand toddlerii fie urasc cu toata fiinta lor noul membru al familiei, bebelusul, fie “imbraca” rolul de parinte, si “cresc”ei bebelusul. Important este sa stim ce sa facem in oricare dintre cele 2 situatii!

Invitata mea, Maria Lupu, Medic Neurolog Pediatru explica pe larg cum toate etapele de dezvoltare ale bebelusului merg mana in mana cu diversificarea, cum putem gestiona cel mai bine situatiile neprevazute in care copii nostri ne pun, si cum putem creste adultii de maine, autonomi si independenti!

Gasiti totul detaliat in video de mai jos!

Sa va fie de folos!

Cu drag,

Ioana