Fortareata Tsaravets din Veliko Tarnovo, Bulgaria - neaparat de vizitat

publicat de catre Ioana Serea pe 9 Iunie 2023

Fortareata Tsaravets din Veliko Tarnovo, Bulgaria – neaparat de vizitat

Cand vrei sa evadezi din betoanele Bucurestiului, si sa te bucuri de verdeata, aer curat, peisaje superbe si mancare delicioasa, iti recomand sa pui in geanta pasapoartele (mai ales in cazul copiilor mici – sau buletinele, in cazul adultilor), sa te urci in masina si sa treci granita la bulgari, pe la Ruse.

In 200 km, aproximativ 3 ore de mers cu masina, ajungi la Veliko Tarnovo, orasul plin de istorie, de care te vei indragosti iremediabil (gasesti aici mai multe detalii despre el).

O data ajuns aici, pe langa tavernele cu mancare delicioasa, pe care iti recomand sa le incerci, iti sugerez sa bifezi si obiectivele turistice pe care acest oras medieval le are de oferit.

In topul listei, as zice ca este Fortareata Tsaravets, pe unul dintre cele 3 dealuri pe care este cosntruit orasul Veliko Tarnovo, Tsaravets, Trapezitsa și Sveta Gora.

Distanta din centrul orasului si pana la fortareata este de parcurs pe jos, asa ca ai o grija in minus cu parcatul masinii.

Inarmeaza-te cu putina energie, ca ai putin de urcat pana in varf. Poti urca si cu cei mici, fara probeleme, dar nu neaparta cu carucior – mai degraba cu marsupiu daca picii…sunt mici de tot (noi am urcat fara probelem cu Cezar la 2 ani si jumatate).

Pe traseul care vizeaza ajungerea in varful dealului, la biserica (monumentul zic unii) care sta impunatoare si priveste toate imprejurimile, te bucuri de niste peisaje de-a dreptul superbe, si ai astfel ocazia sa vezi orasul din multe unghiuri, de la diferite inaltimi.

O data ajuns in varf, cand vei intra in biserica (sa o numim asa), vei ramane surprins de picrurile de pe pereti, care sunt total diferite de cele cu care noi suntem obisnuiti. Sunt unice, sunt aparte, sunt infricosatoare ar zice unii.

Poti continua plimbarea prin fortareata, printre ruine, iar toata experienta o sa-ti placa garantat.

Las povestile, si te las sa te convingi cu ochii tai, parcurgand video de mai jos.

Sper sa-ti fie de folos informatia!

Cu drag,

Ioana

#ioanaserea #blogger #vlogger #youtuber #tiktoker #bucuresti #romania #velikotarnovo #bulgaria #fortareata #tsaravets #fortareatatsaravets #travell #travelling