La cat timp dupa nastere vine menstruatia?

publicat de catre Ioana Serea pe 31 Martie 2023

La cat timp dupa nastere vine menstruatia?

Ca mama de 2 copii, deci din start 2 nasteri, si 2 experiente, diferite as adauga, vreau sa-ti impartasesc din experienta mea legata de momentul revenirii menstuatiei, dupa nastere.
Cred ca este un subiect ce ne preocupa pe majoritatea dintre noi, pentru ca, asa cum bine stim, din experientele trecute, mai ales de la inceputul acestui capitol in viata noastra, menstruatia vine ca un “hot”, incet, tiptil, fara sa-si faca anuntata aparitia in vreun fel. Iar acest lucru, ne poate lua prin surprindere, si sa ne prinda in momente…neoportune…
Din pacate exact asa se intampla si cu prima menstruatie dupa nastere…vine cand te astepti mai putin.
Zic asta si prin prisma celor doua experiente personale, cu cele 2 nasteri, dar si din dicutii cu medici ginecologi, prietene, college, mamici, care au avut si ele de impartasit pe acest subiect.
Exista o teorie, pe care eu de exemplu am aflat-o de la medicul meu ginecolog, conform careia, atata timp cat alaptezi, nu ai menstruatie. Iar aceasta revine la 7-14 zile dupa incetarea alaptarii.
Sigur se aplica la multe mamici, inclusive eu subscriu! La prima nastere, mi s-a intamplat cu punct si virgule conform teoriei de mai sus! Am incetat alaptarea, iar a 10-a zi a si venit menstruatia.
Alte teorii spun ca nu exista legatura directa intre alaptare si venirea menstruatiei. Si aici pot confirma, din experienta prietenelor apropiate, care s-au trezit cu “bucuria” in a 3-a zi dupa nastere, si au alaptata mult timp si bine.
O ultima teorie intalnita, si la care as zice ca ma incadrez si eu, cu a doua nastere, este aceea conform careia, daca se intampla sa-ti vina menstruatia, si laptele matern se diminueaza si se termina. Si aici cred ca se regasesc multe mamici.
In concluzie, clar nu exista un adevar absolut, si experienta fiecarei mamici este unica, pentru ca fiecare dintre noi suntem unice!
Acum, ca am “elicidat” si acest mister, as vrea sa mai ating 2 puncte legate de menstruatie, dupa sarcina.
Primula ar fi cantitatea de lichid eliminat pe luna, si durata perioadei eliminarii acestuia. Tot din experienta, a mea si a mamicilor cu care am abordat acest subiect, tin sa spun ca lucrurile nu mai sunt ce-au fost odata, inainte de copii. Si ironic sau nu, sunt exact invers decat odinioara. Daca obisnuiai sa ai 2-3 zile de menstruatie, cu 2-3 “picaturi”, te poti trezi acum cu 7-10 zile delicate, si muuuulte picaturi la numaratoare….sau, de ce nu, fix invers! Repet, experientele sunt unice, pentru ca fiecare organism este unic! Ce se aplica la mine, la tine nu e valabil!
Al doile punct, si ultimul din impartasirea acestei experiente, este legat de tipul de produs (tampon sau absorbant) folosit dupa ce devenim mame.
Daca inaite de sarcina nu punem mare pret pe acest aspect, si foloseam deopotriva tampoane si absorbante, acum lucrurile se schimba, in principiu.
Indiferent de tipul de nastere, dar mai ales in cazul nasterii naturale, dupa aceasta, recomandata este folosirea absorbantelor externe, si in niciun caz tampoane interne.
Eu am ramas fidela brandului pe care am inceput sa-l folosesc la inceputul acestui drum, Always, pentru ca m-am putut baza pe el mereu, oricand, oriunde, si mi-a oferit protectie si confort!
Avantajele acestui absorbant sunt urmatoarele:
• Aripioare ComfortLock – delicate cu pielea, împotriva iritațiilor
• Bariere laterale ce previn scurgerile
• 1000 de micro-pernuțe pentru absorbție mai buna
• Design Soft & Fit pentru mai mult confort
• Tehnologia OdourLock ce neutralizează mirosurile neplăcute
De ce ai nevoie de absorbante diferite pentru ZI și NOAPTE?
• Cele pentru ZI sunt create special ca să absoarbă lichidul când te miști.
• Cele pentru NOAPTE sunt mai late în spate ca să acopere zonele în care lichidul poate ajunge când stai culcată.
Sper sa-ti fie de folos informatiile si experientele impartasite!
Cu drag,
Ioana
#ioanaserea #blogger #vlogger #youtuber #bucuresti #romania #menstruatie #absorbant #always #BUZZAlwaysPlatinumComfortLock Buzz Store