Sustenabilitatea in moda cu Adriana Ancuta de la re-collections.com

publicat de catre Ioana Serea pe 30 Ianuarie 2023

Sustenabilitatea in moda cu Adriana Ancuta de la re-collections.com

Auzim tot mai des cuvantul sustenabilitate…

Parca este din ce in ce mai mult pe buzele oamenilor, in discutiile si actiunile lor..

Este la moda, un trend ce o sa treaca, sau este o actualitate si un viitor?!

Ce putem eticheta ca fiind sustenabil?! Produse?! Servicii?! Sau poate ambele?!

Eu am luat-o pe acesta drum in 2014, cand am inceput sa reciclez selectiv: hartia la hartie, plasticul la plastic, si sticla la sticla. Chiar am detaliat intr-un articol pe blog si un vlog pe YouTube pe aceasta tema (gasesti detaliile aici ).

Chiar mai devreme, pot spune de cand eram mica, am fost educata si indrumata inspre conceptul fara risipa alimentara: la noi in familie mancarea nu se arunca!!…doar in cazuri extreme…iar acelea sunt destul de rare…atata de rare, de nici n-as putea sa dau un exemplu…

Usor usor, am realizat ca in convingerile mele, exista si sustenabilitate in moda! Da, in moda!!

Si cu atat mai mult am devenit constienta de acest lucru, cand o prietena a mea, care si ea are aceleasi convingeri si trage la aceeasi caruta cum s-ar zice, a dat o denumire acestei sustenabilitati in moda: Re-Collections.

Initial a denumit-o Garderoba infinita, si gaseai acolo piese vestimentare pre-owned, cu eticheta sau mega gently used, la preturi foarte accesobile.

Orice persoana fizica putea participa la moda circulara, moda contemporana!

Pe masura ce timpul a trecut, toata miscare a luat o amploare din ce in ce mai mare, Adriana Ancuta, fondatoarea re-collections.com a mai venit cu o idee stralucita!

Sub umbrela ei, sa adune designeri romani, care nu au unde sa-si expuna minunatiile create, sau sunt prea putine optiuni in acest sens.

Gasesti acolo si colectii de actualitate, dar si colectii anterioare. Si ca sa fie totul mai clar, despre acest concept, al sustenabilitatii in moda, m-am vazut cu Adriana la o cafea, si am povestit in detaliu pe aceasta tema.

Gasesti toate informatiile in video de mai jos, si speram noi ca- ti vor fi de folos sa renunti la shoppingul functional, de impuls, sau cel experimental, la recomandarea unui designer poate, si sa treci la unul transformational, care se incadreaza perfect in conceptul de shopping fara regrete!

Iar daca mai ai neclaritati, curiozitati sau vrei sa intri si tu in aceasta miscare de sustenabilitate in moda, scrie-i direct Adrianei pe Instagram, Facebook sau TikTok.

Sa-ti fie de folos!

Cu drag,

Ioana

#ioanaserea #foodblogger #foodvlogger #foodyoutuber #sustenabilitate #modacirculara #shoppingfararegrete