Veliko Tarnovo - orasul de vis aflat la 3 ore de Bucuresti despre care putini romani stiu

publicat de catre Ioana Serea pe 8 Iunie 2023

Veliko Tarnovo – orasul de vis aflat la 3 ore de Bucuresti despre care putini romani stiu

Multi dintre noi, mai ales cei care suntem parinti, cu copii mai mici sau mai mari, simtim nevoia acuta de a iesi dintre cei 4 pereti ai caminului nostru, primitor dealtfel, si de a evada in natura..departe de casa…la aer curat, peisaje superbe si mancare buna!!

Muntele nostru, frumos, n-am ce zice, vine la pachet cu angoasa legata de trafic, iar gandul ca vom sta in masina 1 zi la dus, si 1 zi la intors, din cele 2 zile pe care le are weekendul, ne face sa renuntam din start!

Cum dorinta de a evada ramne, ba devine chiar acuta, vin eu cu solutia ideala!

Imbarca in masina copil, catel, purcel, si…toata casa, ca asa plecam noi parintii la drum, mai ales cu masina, ia pasapoartele copiilor si buletinele voastre, ale parintilor, si pune pe navigatie Veliko Tarnovo!

Treci granita la bulgari pe la Ruse, iar in 200 km, 3 ore de mers cu masina, te afli in oraselul perfect!!

Este unul dintre cele mai frumoase orase din Bulgaria, cu o istorie de sute de ani. Veliko Tarnovo a fost contruit pe trei dealuri: Tsaravets, Trapezitsa si Sveta Gora si este strabatut de raul Yantra. 

O data ajuns acolo, nu te mai poti opri din plimbat, din admirat peisaje, si din creat amintiri si facut poze, din toate colturile orasului, de pe toate dealurile, din toate unghiurile!

Are si cateva obiective turistice de vizitat, precum Fortăreața Tsaravets, Catedrala Patriarhală, Fortăreața Trapezitsa, iar imprejurimile sunt si ele ofertante, cu parcuri narturale, cascade, canioane.

In ceea ce priveste mancare, au foarte multe taverne, care mai de care mai tentante, cu mancare diversificata, unde gasesti preparate inclusiv pentru cei mici, si preturi accesibile, chiar mai mici ca in Romania.

Daca vremea este ploiasa, iti recomand sa mergi la Muzeiul Iluziilor. Este situat in centru, si disgtractia va fi pe cinste, atat pentru cei mici cat si pentru voi parintii.

Acestea fiind spuse, te las sa te convingi de toate cele mentionate mai sus, in video de mai jos.

Sa-ti fie de folos informatia!

Cu drag,

Ioana

#travelling #travell #velikotarnovo #bulgaria #ioanaserea #blogger #vlogger #youtuber #tiktoker #bucuresti #romania