Tiramisu cu zmeura fara coacere pentru bebelusi

publicat de catre Ioana Serea pe 30 Martie 2021

Tiramisu cu zmeura fara coacere pentru bebelusi

Tiramisu este un desert cu atat de multe retete, care mai de care mai bune, de iti vine sa le incerci pe toate!!!

Preferatul meu este cel fara coacere, ca se face in cateva minute, si, pana la urma, daca entuziasmul este atat de mare, se poate manca direct, fara a mai fi lasat la recere!

Am o retete de tiramisu “clasic” (vezi reteta aici ), pe care am adaptat-o la cerintele Carinei, mezina familiei – ce este acum la etapa ROZ…totul sa fie roooz!! – si am facut o minunatie de desert, extraordinar de bun, pe placul intregii familii!

Ingrediente:

  •  16 piscoturi
  • 1 lingura carob
  • 1 cana lapte (am luat de la Bacania Tei )
  • 500 g mascarpone
  • 2 lingurita stevia (am luat de la  GrecoStevia) – atentie la cantitati: 1 lingura GrecoStevia = 2 linguri zahar!
  • 300 g zmeura (am folosit congelata si am cantarit-o dupa ce s-a dezghetat si s-a scurs)
  • pentru decor am folosit zmeura liolofizata de la LyoLife  – fructele liofolizate sunt acele fructe care isi pastreaza viata si dupa ce sunt stoarse de apa.

Mod de preparare:

Am amestecat laptele cu carobul, l-am pus intr-o farfurie adanca, si am inmuiat fiecare poscot in el, printr-o singura scufundare.
Am intins pe un platou jumatate dintre piscoturi, iar apoi am mai pus o lingurita din laptele cu carob pe fiecare piscot, pe lungimea lui (nu mai mult, ca riscati sa se inmoaie foarte tare piscoturile). Am facut acelasi lucru si cu restul de piscoturi, dar le-am lasat deoparte in aceasta etapa.
Am amestecat mascarponele cu cele 2 linguri de stevia de la GrecoStevia (daca folositi alt brand de stevie, sa fiti atenti la paritate: cate linguri de stevia = cate linguri de zahar. In cazul GrecoStevia , 1 lingura de GrecoStevia = 2 linguri de zahar) si cu zmeura.
Am impartit cantitatea in 2 si am pus jumatate peste piscoturile de pe platou. Am continuat cu inca un rand de piscoturi si restul de mascarpone.
Am decorat cu fructe liofilizate.

Recomandare: faceti cel putin cantitate dubla!

Pofta buna si astept parerile cand il incercati!