Demineralizarea dintilor copiilor

publicat de catre Ioana Serea pe 24 Februarie 2022

Demineralizarea dintilor copiilor

Viata de parinte, este o provocare continua, asa-i?!

Pe langa cotidianul nopti nedormite, rufe de spalat si calcat, mancare de preparat, curatenie de facut, controale periodice la doctori, vaccinuri programate, joaca si cititul ca cei mici sa se dezvolte armonios, ne mai “trezim” peste noapte pusi in fata faptului implinit, cu niste lucruri de habar nu aveam de ele, cu atat mai putin cunostinte de cum sa le gestionam.

Asa am patit eu, si ca mine multi parinti cu care am discutat si care mi-au confirmat acest lucru!

La ce ma refer?! La demineralizarea dintilor copiilor!!

Ce este?  Cand se formeaza? Cum apare? Cum o depistam? Cum o tratam? Ne descurcam singuri sau ceream ajutor intr-un cabinet specializat? Tratamente de remineralizare, acasa sau in cabinetul stomatologic? Ce periute de dinti folosim? Dar paste? Le combinam? Dam sau nu fluor suplimentar copiilor? Credem in leacurile babesti si facem experimente pe copiii nostri? Afecteaza alaptarea sau nu dintii copiilor? Cum reusim sa pastram dintii curati peste noapte, in cazul sugarilor sau bebelusilor care au mese nocturne? Are vreun impact alimentatia mamei care alege sa alapteze, asupra dintilor copiilor si a afectiunilor acestora? Ce alimente consumam, cu ce textura, si ce nutrienti? Ce facem cu cooperarea copiilor?! Ii tinem cu forta, sau incercam sa obtinem cooperarea de la ei?

Acestea sunt doar o parte din intrebarile pe care eu, mama de 2 copii cu dintii demineralizati, le-am avut, si, cumva, le-am confirmat si cu alti parinti care se confrunta cu aceleasi afectiuni ale dintilor copiilor lor.

Si ca sa vin in ajutorul vostru, am fost la Cabinetul Zanei Maseluta, si am discutat cu Dr. Andreea David, un medic priceput si bland cu copiii, care a avut rabdarea sa raspunda la toate intrebarile mele si ale parintilor cu care am discutat anterior, pe intelesul nostru, sa ne ajute cu aceasta afectiune atat de des intalnita. Gasiti toate informatiile in video de mai jos!

Sper ca aceste raspunsuri, cat si experienta mea, sa ajute cat mai multi parinti care se confrunta cu astfel de afectiuni ale dintilor copiilor lor!

Pe  Dr. Andreea David o gasiti la Cabinetul Zanei Maseluta, si va recomand cu caldura si incredere o consultatie la dansa, chiar si de rutina, iar eu sunt aici sa va raspund la orice neclaritate aveti.

Imbratisari cu drag,

Ioana